Költség, adó és munkaerő - vállalkozásod sikere múlhat rajtuk

adócsökkentés és költségoptimalizálás - legálisan

 

Azokban, akik vállalkozásra adják a fejüket, szembe kell nézniük azzal, hogy sokszor azon múlhat vállakozásuk túélése, hogy ki tudják-e használni a törvény adta kiskapukat. Ezzel ugyanis csökkenthetik költségeiket, ezen belül is a fizetendő adók összegét.

 

Hangsúlyozottan a legális lehetőségekről beszélek, NEM az adófizetés elkerüléséről. Ez utóbbi egyszerű adócsalás, míg az első esetben adótervezésről beszélünk. A kettő között nagyon vékony a határfal. Az adóoptimalizálás folyamat általában többlépcsős és legális. Ebbe azonban gyakran belekeverednek olyan folyamatok, amelyek az adórendszer hiányosságait és a nemzetközi adózási törvények közötti különbségeket használják ki. Ez veszélyes játék is lehet, ami nem csak sok pénzedbe, hanem jó hírnevedbe is kerülhet. Ezekben sajnos nem tudok Neked segíteni.

 

Az adótervezésben azonban nagyon szívesen. Amiben pedig nem én vagyok a kompetens, ahhoz pedig megkeresem Neked a tökéletes szakértői segítséget. Nyereségorientált vállalkozóként ugyanis Te is arra törekszel, hogy minél inkább növeld a bevételeidet, és természetesen minél kevesebb legyen a költséged, hiszen így növekszik a nyereséged. 

 

Ha eddig ezzel nem foglalkoztál, milyen lehetőségeid vannak ezután?

 

  • Befizeted továbbra is mindazt, amit könyvelő mond - lehet, hogy szuper a szakmájában és lelkiismeretes, de a könyvelők gyakran nem fektetnek energiát a lehetőségek megkeresésébe...
  • Bízol abban, hogy becsülettel dolgozol és nő a bevételed, az állam pedig csökkenteni fogja drasztikusan az adókat - kicsi az esélye...
  • Folyamatosan azon agyalsz, hogyan vállalj még többet - hát, egy idő után rámegy a családod és Te magad is, vagyis az életed... 
  • Felkészülsz ezekre és előrelátóan megtervezed a kiadásaidat (az adót is) és a bevételeidet, vagyis optimalizálod a költségeidet és hatékony munkaerő gazdálkodással, valamint megfelelő technológiával biztosítod a folyamatos bevétel növekedést.

Amennyiben már itt elakadtál és szívesebben olvasnál többet erről, akkor töltsd ki pénzügyi témakörökkel kapcsolatos kérdőívemet! Ebben kérheted, hogy milyen témákban szeretnél információs leveleket kapni vagy milyen kérdéskörben kéred a segítségemet, és azt is jelezheted rajta, ha inkább egy személyes beszélgetés keretében folytatnád tovább.

20 éve vagyok vállalkozó és pontosan tudom, hogy mennyi minden múlik a Veled dolgozó munkatársakon. Mérlegképes könyvelői végzettségem segítségével pedig azt is tisztán látom, hogy mekkora lehetőségek vannak a legális költségcsökkentés terén. Mindebben pedig még az is benne van, hogy az a leghatékonyabb, ha részben együtt valósítod meg a kettőt.  Vagyis úgy tartsd meg ill. szerezd meg a Számodra kiemelt fontosságú minőségi munkaerőt, hogy közben ne emelkedjenek az egekbe az ezzel kapcsolatos költségeid.

 

Azt hiszem, erről nem kell, különösebben meggyőzzelek Téged. Az én feladatom az, hogy elgondolkoztassalak és segítsek eligazodni a lehetőségek tengerében.

 

Ebben a blokkban egyrészt megmutatom az egyes költségként elszámolható adómentes juttatásokat, melyekkel felkészülhetsz a munkatársaiddal és saját Magaddal kapcsolatos váratlan események anyagi következményeire. Másrészt elmondom azokat a lehetőségeket is, melyek segítségével gondoskodni tudsz vállalkozói vagyonod megfelelő védelméről úgy, hogy egy esetleges káresemény ne döntse romba az egész vállalkozásodat. Ugyanakkor ezek összehangolásával költségvonzatuk is sokkal alacsonyabb lehet, mintha csak úgy kötsz ezt meg azt.

 

Vállalkozóként felelősséggel tartozol a tevékenységedért általánosságban is és bizonyos szakmákban kiemelten is szakmai döntéseidért. Amennyiben pedig vannak alkalmazottaid, akkor gyakran, mint munkáltatót, Téged terhel a felelősség az ő tetteikért is. Érdemes ezekre felkészülnöd, hiszen alapjaiban rengetheti meg vállalkozásod létét egy megítélt kártérítési összeg kifizetése. Ebben is segítek Neked részletes információkkal. 

 

Bővebb tudást szerzhetsz a válallkozói bankszámlákról és hitelekről is, hiszen ezek segítségedre lehetnek abban, hogy fejlődni tudj. Ezenkívül megmutatom Neked, hogyan tudod jól felhasználni a befektetéseket profit növelésre és a beruházási költségek csökkentésére. Fontosnak taratom ugyanis, hogy tisztában legyél azzal, mikor milyen megoldást érdemes választanod és az milyen előnyökkel jár.

 

Készen állsz a változtatásra, hogy megtedd ezt a lépést válallkozásod fejlődéséért, ezáltal saját Magad és családod életszínvonalának növeléséért?

 

VÁLASSZ FENT A MENÜPONTOK KÖZÜL VAGY GÖRGESS LEJJEBB ÉS KATTINTS A MEGFELELŐ GOMBRA!

 

Ha valamelyik fogalom nem egyértelmű Számodra, hívd bátran segítségül most Tudástáramat, ahonnan néhány összehasonlító táblázatot is letölthetsz! Oldalaim tartalmát magam készítem a bloggal együtt. Így elképzelhető, hogy még nincs fenn az az információ, amire szükséged van. Ha nem találod a választ, írj nekem!

Cziráki Móni pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás

Adómentes juttatások

adómentes juttatások

Jól jöhetsz ki abból, ha Te is élsz az általuk kínált lehetőségekkel, három okból is.

 

Az egyik, hogy segítségükkel javul a munkaerővel kapcsolatos költségeid ár-érték aránya, vagyis ugyanakkora nettó juttatás kifizetése kulcsfontosságú munkatársaidnak Neked kevesebbe kerül.

 

Vannak olyanok is köztük, amiket magánemberként is fizetnél, miért ne használd ki adócsökkentő tételként.

 

Harmadrészt segítségedre lesznek a munkaerő megtartásban és sok más olyan dologban, amik áttételesen csökkentik a költségeidet. Nézd meg bővebben...

vállalkozói vagyonbiztosítások

vállalkozói vagyonbiztosítás

Ez megint olyasmi, amin akkor is sokat tudsz spórolni, ha csak Te magad időnként újra kötöd őket.

 

Azonban még előnyösebb helyzetbe kerülhetsz, ha van segítséged hozzá olyan szakértő személyében, aki átlátja a teljes piacot és képes összehangolni az egyes biztosítók ajánlatait a Te érdekedben.

 

Fontos, hogy ez esetbe ne csak az legyen az egyetlen szempont, hogy olcsót kínáljon, hanem valóban megfelelő értékű védelmet is biztosítson azon esetek teljes körére, ahol erre szükséged van.

 

Itt megnézhetes részletesen, mik ezek...

felelősség biztosítások

felelősségbiztosítás

Kevesen fektetnek hangsúlyt erre a védelemre, pedig nagyon fontos része a vállalkozói létednek. Legtöbben csak akkor gondoskodnak erről, ha már egyszer megfizették az árát felelőtlenségüknek.

 

Bármi történhet, amikor vétlenül, figyelmetlenségből vagy kivédhetetlenül kárt okozol.

 

Lehet ez általánosságban, vállalkozói létedből adódóan. Okozhatsz kárt bérlőként vagy bérbeadóként. Szakmai döntéseid következményeinek felelőssége is a Tied. Sőt, a munkavállalóid által okozott károkért is felelsz. Ebben a blokkban ezekről találod meg az információkat... 

vállalkozói hitelek bankszámlák

vállalkozói hitelek és számlák

Bankszámlád biztosan kell, hogy legyen vállalkozóként. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mennyibe kerülnek Neked a banki tranzakciók és maga a számla.

 

Ezzel kapcsolatban találsz itt segítséget, hogy könnyebben tudj választani.

 

Ezenkívül többször is előfordulhat működésed során, hogy kisebb vagy nagyobb összegű hitelre van szükséged.

 

Érdemes megismerned ezek típusait, hogy könnyebben eligazodj majd a banki ajánlatok tengerében. Ebben a blokkban tájékozódhatsz bővebben...

befektetések vállalkozásoknak

befektetések vállalkozásoknak

Talán Te vagy az üdítő kivétel, de a legtöbb vállalkozó nincs tisztában azzal, hogyan és mire tudja felhasználni a befektetéseket vállalkozásában.

 

Ebben a blokkban ehhez adok Neked segítséget. Tájékozódni tudsz arról, milyen befektetési formákat milyen módon tusz felhasználni és mire.

 

Azt is elmondom, miért jó ez Neked és hogyan tudsz velük adót optimalizálni.

 

Természetesen a részletekről jobb, ha személyesen tudunk beszélgetni, hiszen a befektetések szakértelmet igényelnek...

hasznos tudás

etikuspénzügyek blog

Blogomon értékes információkat gyűjthetsz ahhoz, hogy minél könnyebben vedd az akadályokat vállalkozásod pénzügyeidben is.

 

Írásaimban elmondom hol vannak a buktatók, mi minden az, amire az egyes pénzügyi termékeknél vagy épp egy tanácsadóval való beszélgetésnél figyelned érdemes.

 

Leírom azokat a szempontokat is, amikre vállalkozóként érdemes figyelned ahhoz, hogy ne fizess többet, mint kellene, de ne is kerülj szembe a törvényekkel...