Kockázatos játék az élet - biztosítások adta biztonság

miben és hogyan jelentenek számodra védelmet a biztosítások?

 

Mintha napjainkban felborult volna az értékrend. Szinte semmit nem ér az életünk. Vigyázunk mindenre, amit megszereztünk, de mi van velünk? Ragaszkodunk kisebb-nagyobb tárgyainkhoz, óvjuk és védjük őket, ezért kifizetünk egy csomó pénzt, hogy biztonságban legyenek. Ez alapvetően rendben is van, hiszen valószínűleg az is sokba került, hogy megszerezzük őket.

 

Te hogy állsz ezzel? Ha reálisan mérted fel a kockázataidat és azt, hogy mi minden történhet Veled, akkor biztos vagyok benne, hogy a védelmedet is megtervezted. De vajon mindent számításba vettél és jók az arányok is? Van kedved néhány kérdés megválaszolásához ezzel kapcsolatban? Nézd meg jól méred-e fel a saját kockázataidat! Az utolsó kérdésre mi lesz a válaszod? Kattints!

Van min elgondolkodnod?

 

Játsszunk tovább! Ha válaszoltál a fenti kérdőív kérdéseire, a válaszaid alapján KATTINTS a megfelelő gombra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokan megállnak ott, hogy megkötik azt, ami kötelező (KGFB) és esetleg van a bankszámlájuk mellé valami 1-2 milliós biztosítási összegű balesetbiztosításuk. Ez a megfelelő védelem? Hát nem!

 

Életed minden területén történhet valami váratlan: veled, a családoddal és a vagyontárgyaiddal. Ezt nevezem én kockázatnak...

 

Mi a kockázat fogalma?

 

Általánosságban a Wikipédia szerint: valamely cselekvéssel járó veszély, veszteség lehetősége. Mi a veszély? A nem ismert negatív hatású vagy valószínűségű esemény. Mi a negatív hatás (kellemetlenség, rossz, baj, kár, katasztrófa)? A kitűzött célok meghiúsulása, valamint a tervezett erőforrások, illetve időtartam túllépése.

 

Ezekre segítenek felkészülni a biztosítások. Szinte minden második eesetben az a válasz erre, hogy minden biztosító csaló, felesleges biztosítást kötni, mert úgysem fizetnek. Pedig a rossz tapasztalatok hátterében többnyire két dolog áll.

 

Az egyik, hogy nem tudtad pontosan, mire van védelmed és mire nem, mert nem nézted meg, mielőtt megkötötted. A másik az, hogy olyasmire kötöttél biztosítást, aminek bekövetkezése előre látható volt. Visszatérve a kockázat meghatározásához: nem kockázat az, ami bizonyosan bekövetkezik, vagy biztosan nem következik be.

 

Amennyiben hosszútávon és előre tervezel, időben és felkészülsz a lehetséges kockázataidra is. Ezzel biztosíthatod magadnak és családodnak azt, hogy legalább anyagi hiányosságok miatt ne dőljön romba az életetek. Érdemes tanácsadó segítségét igénybe venned ehhez, aki olyasmire is felhívja a figyelmedet, amire nem is gondoltál. Összehangolja a különböző területek védelmét és megkeresi Neked a legjobb ár-érték arányú megoldást. Amennyiben ezzel kapcsolatban segíteni tudok Neked, írj nekem vagy hívj fel!

Ha eddig mindez nem foglalkoztatott különösebben, milyen lehetőségeid vannak ezután? Attól függ, mik azok, amik a Te életedben veszélyben vannak és milyen események következhetnek be legrosszabb esetben.

 

  • Megteheted, hogy nem teszel semmit, marad minden úgy, ahogy van, vagyis kockáztatsz - lehet, hogy nem történik semmi soha, de kicsi az esélye...
  • Megnézed a meglevő szerződéseidet, felmész a netre s valamelyik oldalon erre alkalmas oldalon keresel jobbat és változtatsz - tudod, melyik lesz jobb?
  • Beszélsz szomszéd Pistikével, mert már ő is biztosítós lett, és megkötöd vele, amit első ránézésre mond, hiszen úgy sincs különbség az egyes konstrukciók közt - hát, lehet, hogy tényleg jó, amit ajánlott, de lehet, hogy csak a jutalékát nézte. Minden esetre, ha pár perc alatt megkötöttétek, akkor azért legyenek fenntartásai ez ügyben. Ugyanis kár esetén rámehet a vagyonod, a családi béke vagy a jövőtök...
  • Felkészülsz ezekre és előrelátóan megtervezed az egészet egy szakértő tanácsadó segítségével, aki több biztosító több ajánlata közül ki tudja választani a Számodra legoptimálisabb módozatokat, rendszerként tekintve a kockázataidra, és felkészít a buktatókra is.

Ezzel kapcsolatban többször írtam blogomban is. Ajánlom olvasmányként azt a cikkem, amiben arról írok, hogy mire figyelj a vagyonbiztosítások esetében. Egy másik írásomban pedig a kockázati életbiztosítások szükségességét boncolgatom, a címe: Velem nem történhet meg!


Amennyiben már itt elakadtál és szívesebben olvasnál többet erről, akkor töltsd ki pénzügyi témakörökkel kapcsolatos kérdőívemet! Ebben kérheted, hogy milyen témákban szeretnél információs leveleket kapni vagy milyen kérdéskörben kéred a segítségemet, és azt is jelezheted rajta, ha inkább egy személyes beszélgetés keretében folytatnád tovább.

EBBEN A BLOKKBAN BEMUTATOM AZ EGYES KOCKÁZATAIDRA SZÓLÓ BIZTOSÍTÁSOKAT.

Pénzügyi tanácsadóként sajnos nem csak azt látom, hogy mekkora megkönnyebbülés az, amikor megérkezik a kártérítési összeg és újra lehet kezdeni belőle. Hanem azt is gyakran tapasztalom, hogy mekkora bajt tud okozni, ha nincs. Mit veszíthetsz? Ez a Te felelősséged, gondold át! Biztosan Neked is van olyan a környezetedben, aki összeroppant egy váratlan tűzeset vagy baleset következményeinek terhe alatt. Esetleg utazása során érte hatalmas anyagi veszteség vagy a vállalkozását kellett végleg feladnia. Nos, az én feladatom az, hogy elgondolkoztassalak és segítsek eligazodni a lehetőségek tengerében.

Az első és legfontosabb az, ami Te veled és szeretetteid létével kapcsolatos, vagyis a kockázati életbiztosítások és a balesetbiztosítások. Ezek segítenek majd át titeket a hirtelen bekövetkező tragédia illetve a kisebb-nagyobb balesetek anyagi terhein és következményein.

Vagyonod védelmének sarok pontjai az ingatlanjaid és az autód általában. Ezekkel tehát külön fejezetben foglalkozom. Elmondom azokat a lehetőségeket is, melyek segítségével előre tervezhetsz, hogy még idejében gondoskodni tudj a helyreállításhoz szükséges összegről. Az otthonoddal kapcsolatos biztosításoknál nem csak az ingatlanodat védheted, hanem a benne levő értékeket, sőt, házi kedvenceidet is, és még sok mást. Ha lakásod társasházban van, akkor érdemes információkat szerezned a társasház biztosításokkal kapcsolatban is, hiszen felesleges költségektől kímélheted meg Magad. Amennyiben hasznosnak találod, köszönöm előre is, hogy ajánlod oldalamat a közös képviselőtöknek.

Természetesen az autódról, motorodról és egyéb járműveidről sem feledkeztem meg. A velük kapcsolatos kötelező és választható gépjármű biztosításokhoz itt találsz bővebb információkat. Szoktál utazni is? Akkor az utasbiztosítások menüpontot keresd. Bízom, benne, hogy Te azok közé tartozol, akik átgondoltan kötik meg ezt, hogy álom nyarlásotok legyen rémálom helyett. Mindent tönkre tehet egy rosszul, igaz olcsón megkötött utasbiztosítás. Fontosnak taratom ugyanis, hogy tisztában legyél azzal, mikor, mire és milyen veszélyekre kell felkészülnöd és mit érdemes választanod.

Készen állsz arra, hogy rendbe tedd pénzügyeidnek ezt a részét is? Készen állsz, hogy megtedd ezt a lépést a biztonságotokért? Magadért, a családodért és a vállalkozásodért...

VÁLASSZ FENT A MENÜPONTOK KÖZÜL VAGY GÖRGESS LEJJEBB ÉS KATTINTS A MEGFELELŐ GOMBRA!

Ha valamelyik fogalom nem egyértelmű Számodra, hívd bátran segítségül most Tudástáramat. Oldalaim tartalmát magam készítem a bloggal együtt. Így elképzelhető, hogy még nincs fenn az az információ, amire szükséged van. Ha nem találod a választ, írj nekem! Ha egyedül nem boldogulsz, hívj és segítek. Átnézem a meglevő biztosításaidat és elkészítem Neked az optimális összeállítást tanácsadásom keretében.

Cziráki Móni pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás

kockázati életbiztosítások

életbiztosítások

Tudod, hogyan nevezik sokan? "Ember Casco". Van benne igazság...

 

Amennyiben Te is úgy gondolod, hogy erre nincs kereted vagy csak felesleges pénzkidobás, ha nem történik semmi, állj meg ennél a menüpontnál. Mert mi van, ha igen?

Melyik fog jobban fájni: a havi néhány ezer forint kifizetése vagy az, ah kiesik a jövedelmed és utcára kerül, nyomorog a családod? 

 

Tudj meg többet mik a lehetőségeid és mi jellemzi ezeket a biztosításokat...

balesetbiztosítások

balesetbiztosítás

Neked is elég a bankkártyád mellé adott 500.000 Ft-os baleseti halálra szóló biztosítás? Mire?

 

Mi lesz, ha nem halsz bele, hanem egy "csak" sérülten éled le hátralevő életed? Ezenkívül gondolj a szeretteidre is. Velük mi lesz? Hogyan éltek tovább?

 

Szinte minden olyan lehetséges baleset következményeire felkészülhetsz, ami leselkedik rátok nap, mint nap. Ezek díja pár száz forintos tétel, mégis kevesen helyeznek rá elég nagy hangsúlyt. Tájékozódj itt arról, hogyan védenek...

otthonbiztosítások és társasházak

lakás- és társasházbiztosítások

A legtöbb embernek lakásbiztosítása legalább van. Gondolom, Te is rendelkezel valamilyennel.

 

A hangsúly az utolsó szón van. Van valamilyen biztosításod vagy tudatosan és átgondoltan kötötted meg, hogy valóban térítse a Téged ért károkat?

 

Itt megmutatom, milyen főbb típusok vannak és hogyan védenek.

 

Ezenkívül itt találhatsz hasznos ismertetőt a társasház biztosításokkal kapcsolatban is...

gépjármű biztosítások

gépjármű biztosítás

Ezt a részt is kétfelé kell bontanom. Vannak a kötelező biztosítások (KGFB), amit, ha nem kötsz meg, büntetést fizetsz. Emellett vannak azok, amiket azért választhatsz, mert nem szeretnéd Te kifizetni a saját Magad vagy ismeretlen személy által okozott károkat.

 

Egy nagy értékű jármű esetén ez akár több milliós költség is lehet. De ha kis értékű autód van, akkor valószínűleg a jövedelmed is alacsonyabb, tehát legalább ekkora bajban leszel, ha Neked kell zsebbe nyúlni...

utasbiztosítások

utasbiztosítás

Ez az a biztosítás fajta, aminek nagyon sok változata van, hiszen nem mindegy, hogy hova és milyen céllal utazol. Vagyis mi mindent fogsz ott csinálni.

 

Legtöbben elintézik annyival, hogy beírják a kalkulátorba a napok számát meg a célországot, aztán kiválasztják a legolcsóbbat és készen. Ezzel úgy gondolják, rendben is van.

 

A baj megtörténik és jön a meglepetés. Kiderül mire elég a szolgáltatás és mire nem fizet...

hasznos cikkek

etikus pénzügyek blog

Blogomon ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez. 

 

Vagyis a gondolataimat írom meg. Mindazt amiben hiszek és amit képviselek és tanítok. Ez vagyok én...

 

A kockázati védelmet elengedhetetlenül fontosnak tartom, ezért több cikket is írtam ezzel kapcsolatban. Eddig is elkötelezett híve voltam, de mióta érintett vagyok, még inkább...

Nézd meg gondolat ébresztő írásaimat!