Cziráki Móni pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás
Gondoskodás gyermeked jövőjéről és biztonságáról

"A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak" 

 

Fenti Goethe idézetet biztosan Te is jól ismered. Akkor tudod ezeket maradéktalanul megadni neki, ha egyrészt előrelátóan felkészülsz biztonságának megóvására, másrészt pedig biztosítani tudod majd neki a tanulás és fejlődés legmagasabb színvonalát, vagyis a jövőt. Miért mondom mindezt?

 

Mert a gyerekekben még nincs veszélyérzet. Rengeteg olyan dolgot csinálnak, amikben bajuk eshet. Kisebb horzsolásoktól a komoly beavatkozást igénylő műtétekig. Emellett, sajnos őket sem kerülik el a rettegett betegségek. Nálunk a családban is volt ilyen szomorú veszteség. Sok-sok évvel ezelőtt unokanővérem veszítette el leukémiában alig egy évesen a gyermekét...

 

Tudod, mennyibe kerül egy külföldi speciális műtét? Mit jelentene az számodra, ha azért nem tudnád elvégeztetni az életmentő vagy a helyreállító műtétet, mert nincs rá pénzed? Nincs annál nagyobb teher, mint az, hogy azért nincs esélye az életre vagy azért marad élete végéig sérült, mert Te nem tudod megfizetni! Persze indíthatsz gyűjtést, de mi van, ha nem jön össze a szükséges összeg vagy már csak későn?

 

Szárnyaihoz pedig nem csak szeretettel, emberi értékekkel, példamutatással és életre neveléssel tudsz hozzájárulni. Azzal is segíted őt, ha megszerezheti a legmagasabb szintű tudást, ami az érvényesüléséhez szükséges. Legyen ez a legjobb egyetem itthon vagy külföldön, legyen ez a legjobb mesterektől való tanulás lehetősége, mindegyik pénzbe kerül, méghozzá nem kevésbe.

 

Milyen érzés lenne Számodra az a tudat, hogy okos és értelmes, de megszakad egy alacsony fizetésű munkában, mert Te nem tudtad finanszírozni a tanulmányait? Hogyan éled majd meg, amikor el kell engednetek a lehetőséget, hogy a szakma legnagyobb mesterétől tanuljon, csak mert Te nem tudod kifizetni? Jó esetben ő nem fog szemrehányást tenni, hiszen tudja, látja és érti az anyagi problémáitokat, de a szemében látni fogod...

 

Milyen lehetőségeid vannak?

  • Bízol abban, hogy nem történik semmi baj - lehet, hogy csak kicsi, de fog...
  • Hiszel abban, hogy a világon mindenhol ingyenes lesz az oktatás - kicsi az esélye...
  • Eladod mindeneteket, hogy kifizesd, amit kell - hát egy gyermeknél még akár lehet megoldás, de a másodiknál mit adsz el?
  • Időben felkészülsz ezekre és előrelátóan gondoskodsz gyermekeidről, hogy ne csak gyökereket, hanem tudást is adhass és szárnyalhassanak :) 

Amennyiben már itt elakadtál és szívesebben olvasnál többet erről, akkor töltsd ki pénzügyi témakörökkel kapcsolatos kérdőívemet! Ebben kérheted, hogy milyen témákban szeretnél információs leveleket kapni vagy milyen kérdéskörben kéred a segítségemet, és azt is jelezheted rajta, ha inkább egy személyes beszélgetés keretében folytatnád tovább.

Két gyermekes anyukaként pontosan tudom, hogy mekkora öröm a gyermek, de azt is tisztán látom, hogy mekkora felelősség. Azt hiszem, erről nem kell meggyőzzelek Téged. Az én feladatom az, hogy elgondolkoztassalak és segítsek eligazodni a lehetőségek tengerében.

 

Ebben a blokkban egyrészt megmutatom az egyes Gyermekeknek szóló biztosításokat, melyekkel felkészülhetsz a váratlan események anyagi következményeire. Másrészt elmondom azokat a lehetőségeket is, melyek segítségével gondoskodni tudsz Gyermeked jövőjének anyagi fedezetéről.

 

Bővebb tudást szerzhetsz a Lakástakarékpénztárról is, hiszen ezzel segítheted, hogy megszerezze első önálló lakását. Ezzel kapcsolatban írtam néhány gondolatot a blogomon is, Kisgyermekednek lakástakarék - ebben biztos vagy? címmel. Fontosnak taratom ugyanis, hogy tisztában legyél azzal, mikor érdemes ezt a megoldást választanod és mikor nem.

 

Készen állsz a változtatásra, hogy megtedd ezt a lépést gyermekedért?

 

VÁLASSZ FENT A MENÜPONTOK KÖZÜL VAGY GÖRGESS LEJJEBB ÉS KATTINTS A MEGFELELŐ GOMBRA!

 

Ha valamelyik fogalom nem egyértelmű Számodra, hívd bátran segítségül most Tudástáramat, ahonnan a lakástakarékpénztárak összehasonlító táblázatát is letöltheted! Oldalaim tartalmát magam készítem a bloggal együtt. Így elképzelhető, hogy még nincs fenn az az információ, amire szükséged van. Ha nem találod a választ, írj nekem!

alapozd meg gyermekeid jövőjét

gondoskodás gyermeked jövőjéről

Minden forint, amit erre a célra teszel félre, az lesz életed legkellemesebb, bár kötelező befektetése.

 

Ugyanakkor az egyik legfontosabb szempont a lehetőségek közti választásnál,

hogy legnagyobb valószínűséggel a célod teljesüljön is. Vagyis összegyűjtsd a szükséges összeget.

 

Az erre alkalmas termékeket mutatom be itt...

biztosítások gyermekeidnek

gyermekbiztosítások

Ha megtörténik a baj, már késő. Persze, ha tudom, hogy elesek, inkább leülök...

 

Csakhogy a gyerekek gyakran kiszámíthatatlanok tudnak lenni és pillanatok alatt megtörténik a baleset. Vagy az élet oszt rossz lapokat, Neked pedig így is nyerned kell.

 

Milyen biztosítások vannak és miben nyújtanak segítséget? Ezeket foglalom itt össze, ebben a blokkban...

hasznos cikkeim

etikus pénzügyek blogja

Blogomon értékes információkat gyűjthetsz ahhoz, hogy minél könnyebben vedd az akadályokat a pénzügyeidben. Segítek abban, hogy tudatosabban dönthess gyermeked jövőjéről is.

 

Írásaimban elmondom hol vannak a buktatók, mi minden az, amire az egyes pénzügyi termékeknél vagy épp egy tanácsadóval való beszélgetésnél figyelned érdemes.