Azt hisszük, van időnk... - mit nyújt Neked a magán egészségügy?

ingyenes az egészségügyi ellátás - mit kapsz érte cserébe?

 

Szinte mindenkinek vagy egy dühítő vagy szomorú története a magyar egészségüggyel kapcsolatban. Sajnos ebben is érintett vagyok és nekem sincs túl jó véleményem, bár azt is kell ismerjem (szintén saját tapasztalatból), hogy vannak azért üdítő kivételek. Ha azonban abból indulunk ki, hogy az átlag életkor férfiak esetében 72, a nőknél pedig 79 év, akkor azért jó esélyed van legalább egyszer szembesülni az állami egészségügyi szolgáltatások színvonalával.

 

Ültél már órákat egy rendelő várójában abban bízva, hogy egyszer majd sorra is kerülsz? Persze emiatt szabadásgot vettél ki, sőt, begyűjtöttél valami fertőzést is a betegek között...

Aggódtál már valamelyik családtagodért, látva, hogy egy nővérre 30 beteg jut, nincs fájdalomcsillapító, az orvosok leterheltek és fáradtak, a kaja pedig ehetetlen?

Érezted már magad tehetetlennek és megalázottnak, míg kórházban feküdtél, mert nem voltál képes ellátni magad és egy mosdatásért is könyörögnöd kellett?

Dühöngtél már elkeseredettségedben, amiért félre diagnosztizáltak vagy hiába vártál az annyira fontos műtétre? 

 

Tényleg tisztelet a lelkiismeretes orvosoknak és nővéreknek, de sajnos önhibájukból vagy azon kívül, de sok a probléma. Emellett katasztrofális állapotok uralkodnak a rendelőkben és a kórházakban egyszerűen pénzhiány miatt.

 

Mit jelent ez Számodra? 

 

Amennyiben hosszútávon és előre tervezel, időben fel tudsz készülni ezekre az eseményekre úgy, hogy gyors és színvonalas ellátásban legyen részetek. Ezzel biztosíthatod magadnak és családodnak azt, hogy legalább anyagi hiányosságok miatt ne dőljön romba az életetek. Érdemes tanácsadó segítségét igénybe venned ehhez, aki olyasmire is felhívja a figyelmedet, amire nem is gondoltál. Ismeri a lehetőségeidet és az igényeid valamint az anyagi helyzeted alapján összehangolja a különböző területek védelmét és megkeresi Neked a legjobb ár-érték arányú megoldást. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdéseid vannak, mert Te is reális problémának látod mindezt és úgy érzed segíteni tudok Neked, írj nekem vagy hívj fel!

Miról is van szó?

 

Ma még kevesen szánnak pénzt arra, hogy színvonalas ellátást kapjanak. Elakadnak a hálapénzzel megvásárolható jobb ellátásnál. Az ingyenes állami egészségügy azt jelenti csak, hogy akkor, amikor orvosra, kórházra, kezelésekre vagy műtétre van szükséged, nem kell érte fizetned. De egyrészt ez ma már nem teljesen igaz, másrészt kifizeted előre, levonják a bruttó munkabéredből járulékként. Harmadrészt pedig, ha nagyobb odafigyelést szeretnél, akkor hálapénzt adsz, ami nem kevés...  

 

Mit kapsz cserébe?

 

Valljuk be, nem sokat. Várólistákat, hónapokkal későbbi vizsgálati és műtéti időpontokat, sokszor megalázó bánásmódot, katasztrofális kórházi állapotokat. Ez időnként azt is jelenti, hogy emiatt nincs esélyed a túlélésre vagy a gyors és teljes gyógyulásra. Ismersz olyat, aki erre el tudna mesélni egy történetet? Biztosan. Hozzá nem értő, közönyös emberek a telefon másik végén, amikor választ szeretnél kapni a kérdéseidre...

 

Erre saját példám, amikor évekkel ezelőtt egyik családtagom rosszul lett és összeesett. Gyanús volt, ezért felhívtam a stroke-ambulanciát, hogy megerősítik-e a tünetek alapján a diagnózisomat. Vasárnap délelőtt volt. Közölték, hogy nincs benn orvos, telefonáljak vissza hétfőn. Ugye tudod, hogy stroke esetén minden perc számít? Végül a mentősök kijöttek, adtak neki egy azonnali vérnyomás csökkentőt és távoztak. Ott hagytak vele és fogalmam sem volt, hogy mit kéne tennem, csak azt láttam, hogy valami nagyon nincs rendben. Újra telefonáltam és kivételesen gyorsan érkezett az újabb mentő. Az orvosé minden tiszteletem, aki kijött. Dühöngött és tombolt, amiért ilyen felelőtlenül magunkra hagytak egy stroke-kal. Mindent megtett, cselekedett és utána addig várt, amíg 100%-ban biztos nem volt abban, hogy szállítható állapotba került. Megmentett minket...  

Ha eddig mindez nem foglalkoztatott különösebben, milyen lehetőségeid vannak ezután? Attól függ, mik azok, amik a Te életedben veszélyforrások lehetnek és ezekre hogyan szeretnél felkészülni.

 

  • Megteheted, hogy nem teszel semmit, mert Téged ez nem érint, hiszen mindez csak másokkal történhet, Veled nem - lehet, hogy így lesz, de mi van, ha nem...
  • Mondhatod, hogy nincs pénzed erre - amikor az életed vagy a gyermeked egészésge múlik rajta, lesz?
  • Majd akkor foglalkozol ezzel a kérdéssel, ha aktuális lesz - rendben, de akkor már csak a gyűjtés és a hálapénz marad megoldásként, de lehet, hogy jól jön majd egy ima is. Ugyanis, ha már megvan a baj, késő erről gondoskodnod, amire akár rámehet az életed és a családod, a jövőtök...
  • Felkészülsz ezekre és előrelátóan megtervezed az egészet egy szakértő tanácsadó segítségével, aki több szolgáltatóó több ajánlata közül ki tudja választani a Számodra legoptimálisabb módozatokat, rendszerként tekintve a kockázataidra, és felkészít a buktatókra is.

Ezzel kapcsolatban többször írtam blogomban is. Ajánlom olvasmányként azt a cikkem, amiben arról írok, hogy mi lesz Veled, ha beteg leszel. 


Amennyiben már itt elakadtál és szívesebben olvasnál többet erről, akkor töltsd ki pénzügyi témakörökkel kapcsolatos kérdőívemet! Ebben kérheted, hogy milyen témákban szeretnél információs leveleket kapni vagy milyen kérdéskörben kéred a segítségemet, és azt is jelezheted rajta, ha inkább egy személyes beszélgetés keretében folytatnád tovább.

Mint többször is említettem, saját személyes tapasztalataim alapján pontosan tudom, mekkora kárt tud okozni a színvonalon aluli ellátás, a késedelem vagy egy lelkiismeretlen orvos. De pénzügyi szakértőként azt is tisztán látom, hogy mekkora előnyt biztosíthat Számodra a magán egészségügyi rendszer. Biztosan Neked is van olyan a környezetedben, aki összeroppant egy számára fontos ember elvesztésének terhe alatt, miközben az orvosokat hibáztatta ezért. Valószínűleg olyannal is találkoztál már, aki hálás volt, amiért időben gondoskodott arról, hogy baj esetén esélyei dinamikusan nőjenek, mert gyermeke ezért tudott teljesen felgyógyulni. Ha igen, akkor azt hiszem, erről nem kell meggyőzzelek Téged. Az én feladatom az, hogy elgondolkoztassalak és segítsek eligazodni a lehetőségek tengerében.

 

Ebben a blokkban egyrészt bemutatom Neked az egészségbiztosításokat. Ezáltal felkészülhetsz és a szükséges információk birtokában dönthetsz arról, hogy akarsz-e és tudsz-e élni ezzel a lehetőséggel. Másrészt elmondom az önkéntes egészségpénztárakban rejlő lehetőségeket is, melyek segítségével előre tervezhetsz. Így olyan kiadásaidra is igénybe veheted az SZJA visszatérítést, amire átlagos körülmények közt nem járna. Fontosnak taratom ugyanis, hogy tisztában legyél azzal, mikor és milyen megoldást érdemes választanod.

 

Készen állsz a változtatásra, hogy esélyt adj magadnak és szeretteidnek?

 

VÁLASSZ FENT A MENÜPONTOK KÖZÜL VAGY GÖRGESS LEJJEBB ÉS KATTINTS A MEGFELELŐ GOMBRA!

 

Ha valamelyik fogalom nem egyértelmű Számodra, hívd bátran segítségül most Tudástáramat. Mivel oldalaim tartalmát magam készítem a bloggal együtt, lassabban haladok. Így elképzelhető, hogy még nincs fenn az az információ, amire szükséged van. Ha nem találod a választ, írj nekem!

Cziráki Móni pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás

egészségbiztosítás

egészségbiztosítás

Ebben a részben sok értékes és hasznos információt adok a magán egészégügyi szolgáltatásokkal .kapcsolatban.

 

Talán Te is azok közé tartozol, akik örülnének, ha kiemelt ellátást kapnának. Jó lenne azonnal bekerülni a vizsgálatokra és magas színvonalú intézményekben gyógyulni.

 

Ma már ez nem elérhetetlen. Árban sem...

 

Nézd meg, mit is nyújtanak Neked ezek és miért érdemes rendelkezned vele... 

egészségpénztár

egészségpénztár

A 2017-es adóváltozások miatt megnőtt a jelentősége annak, hogy Te vajon mennyire akarsz gondoskodni Magadról és családodról.

 

Eddig ugyanis a munkáltatók adták ezt juttatásként, most azonban az adóterhek növekedése miatt sok helyen kivették a kínálatból.

 

Rengeteg előnye van, ezért érdemes átgondolnod, hogy saját Magad is fizesd. Nézd meg, mi mindenre jó és milyen előnyöket biztosít Neked!

hasznos cikkek

etikus pénzügyek blog

Blogomon ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez. 

 

Vagyis a gondolataimat írom meg. Mindazt amiben hiszek és amit képviselek és tanítok. Ez vagyok én...

 

Az egészségbiztosítást különösen fontos témakörnek tartom. Akár magán emberként, akár vállalkozóként nézed most az oldalamat, fontos gondolatokat olvashatsz erről...