tulajdonképpen mire jó neked az egészségbiztosítás?

 

 

Először tisztázzunk néhány alapfogalmat. Az egészségbiztosítás NEM a TB által nyújtott ellátás. Nem egyezik meg a biztosítók által kínált összegbiztosításokkal sem, sőt nem fedi le a foglalkozásegészségügyet sem. Valamint sokkal több a sokak által jól ismert menedzser-szűréseknél is.

 

Az egészégbiztosítások nagyjából 10 évvel ezelőtt érkeztek meg Magyarországra és 2012.01.01-jén kerültek be az adómentesen adható juttatások közé. Azóta népszerűségük növekszik, sőt a 2017-es adóváltozásokkal még nagyobb jelentőségűvé váltak. Emellett, figyelembe véve a magyar egészségügy jelenlegi helyzetét, egyre inkább jellemző, hogy magánszemélyek is kötnek magukra és szeretteikre a jobb, színvonalasabb, hálapénz és hosszadalmas várakozások nélkül ellátás érdekében.

 

Az egészségboztosításról több hasznos cikket írtam már blogomon, hiszen nagyon fontos és aktuális téma. Csak néhány közülük, amiket érdemes lehet elolvasnod:

 

7 érv, hogy miért legyen egészségbiztosításod

 

Mennyit ér egy dolgozó egészsége?

 

Mi a drágább, ha az egészségért fizetsz vagy ha a betegségért?

 

 

Mint a cikkekben is írom, meggyőződésem, hogy akkor jársz legjobban, ha szakértői segítséget veszel igénybe.

 

 

Milyen lehetőségeid vannak?

 

 • Dönthetsz úgy, hogy Te majd megoldod, és ez csak egy felelsleges kiadás - ha mégis baj történik, szembesülhetsz azzal, hogy sajnáltad az időt és a pénzt, ezért most zsebből kell kifizetned a kezelésekkel kapcsolatos vagy a kieső munkaerő miatti költségeket...
 • Azon az elven, hogy majd az orvos ismerőseid segítenek, nem foglalkozol a kérdéssel - biztos, hogy ezt akarod? Mi van, ha mégsem, mert például külföldre megy, kiöregszik ő maga vagy az, akit az ismerősöd ismer? Megér Neked ez a kockázat havi pár ezer Ft-ot?...
 • Tologatod a kérdést, mert nincs Neked időd most ilyesmivel foglalkozni - megértem, csak tudod, én már pontosan tudom, hogy van az a pillanat, amikor már nincs tovább, amikor már nem Te döntesz ebben, mert nincs az a biztosító, aki szerződne Veled. Akkor már késő, mert azt hiszed, van időd...
 • Utána jársz mindennek, megismered az egyes bankok összes ajánlatát és kiválasztod a számodra leginkább megfelelő(ke)t :) - egy jó tanácsadó ebben segít...

Amennyiben már itt elakadtál és szívesebben olvasnál többet erről, akkor töltsd ki pénzügyi témakörökkel kapcsolatos kérdőívemet! Ebben kérheted, hogy milyen témákban szeretnél információs leveleket kapni vagy milyen kérdéskörben kéred a segítségemet, és azt is jelezheted rajta, ha inkább egy személyes beszélgetés keretében folytatnád tovább.

az egészségbiztosítás fogalma és szolgáltatásai

 

 

Sok esetben nevezik betegségbiztosításnak is. Az a lényege, hogy egy bizonyos összegért cserébe - nevezhetnénk átalánydíjnak is, amit havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizethetsz - magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz jutsz. Tehát a díjért cserébe elsősorban szolgáltatást kapsz, nem pénzt. Ezt a biztosítók általában egy ellátásszervezőn keresztül nyújtják.

 

A legismertebb ilyen szervezők az Advance Medical (Union, Aegon, ViennaLife, Prémium Egészségpénztár), a Europe Assistance (Generali) és a Medicover (Uniqa). Emellett külön meg kell említenünk a CIG Pannónia biztosító egyedi szolgáltatását, a Best Doctors-t.

 

Alapvető szolgáltatások lehetnek:

 

 • orvosi-egészségügyi call center - ha sürgős kérdésed van vagy csak valamit nem tudsz, nem értesz pontosan
 • második orvosi szakvélemény (hazai vagy nemzetközi) - ha szeretnél más szakember véleményét is megtudni a diagnózisoddal vagy a kezeléseddel kapcsolatban
 • járóbeteg szakellátás - ha nem akarsz az SZTK-ban órákat sorban ülni, sokszor beteg és akár fertőző emberek között
 • labor és adignosztikai vizsgálatok - a jól is mert vizsgálatokat gyorsan és színvonalasan szeretnéd elvégeztetni
 • fejlett diagnosztikai vizsgálatok - ha nem hónapokkal később akarod megtudni a diagnózishoz szükséges eredményt
 • egynapos sebészet - magas színvonalú műtéti eljárás hosszadalmas kórházi ellátás helyett

 

További kiegészítő szolgáltatások lehetnek még a teljesség igénye nélkül:

 

 • Szűrővizsgálatok
 • Betegszállítás
 • Házivizit szolgáltatás
 • Műtétek finanszírozása
 • Ambuláns sebészet
 • Otthonápolás
 • Terhesgondozás
 • Külföldi gyógykezelés finanszírozása
 • VIP kórházi ellátás

fájdalomdíj jellegű egészségbiztosítások

 

 

Ebben az egy bizonyos díjért cserébe - amit havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizethetsz - azt vállalja a biztosító, hogy ha bekövetkezik valamilyen esemény vagy diagnosztizálnak egy betegséget, akkor kapsz egy egyszeri nagyobb összeget. Ezt pedig költheted bármire, akár kezelésre, műtétre, gyógyászati segédeszközre vagy kipótolhatod vele a kieső jövedelmedet.

 

A legismertebb ilyen biztosítások az Generali Testőr, a MetLife Critical Care és Junior Care (az utóbbi kifejezetten gyerekeknek), az Uniqa MEdHelp, az Aegon Vitál, valamint a bármely életbiztosításhoz kiegészítő biztosításként köthető illetve a csoportos biztosításokban levő egészségbiztosítási elemek.

 

Alapvető szolgáltatások lehetnek:

 

 • Kórházi napi térítés
 • Műtéti térítés
 • Kritikus betegségekre szóló biztosítás

 

További kiegészítő szolgáltatások lehetnek még a teljesség igénye nélkül:

 

 • Női műtéti és kórházi térítés
 • Pszichológusi segítség
 • Iskolából való kiesés miatt magán tanár díjának kifizetése
 • Táppénz kiegészítés

Azt gondolom, a TE élethelyzetedtől, céljaidtól, lehetőségeidtől, sőt, egyéniségedtől és személyes elvárásaidtól és félelmeidtől függ, hogy Számodra melyik megoldás lesz az ideális. Nem javaslom, hogy eleve elzárkózz bármelyiktől is, hiszen a Te és szeretteid életéről, egészségéről és jövőjéről van szó! 

 

 

Egy rossz döntéssel azt kockázattod, hogy vagy nem lesz védelmed vagy nem megfelelő lesz a védelmed. Ha csak emiatt nem juthatsz hozzá Te magad vagy a társad, a gyermeked időben a megfelelő gyógymódhoz vagy eszközhöz, ha csak emiatt nem kaphattok olyan magas színvonalú ellátást, amivel meg lehetne menteni például a gyermekedet, akkor örökké magadat fogod hibáztatni. Azonban sokféle egészségbiztosítás van a biztosítók kínálatában, nagyon jók és kevésbé jók is, olcsóbbak és drágábbak. Ezért érdemes független szakértő tanácsadó segítségét kérned.

 

Ha mégis egyedül döntenél, ülj le, számolj, hasonlítsd össze a különböző terméket és nézd meg melyik adja ár-érték arányban a legnagyobb biztonságot, figyelembe véve a szubjektív tényezőket, valamint a várhatóan és a váratlanul bekövetkező eseményeket is. Amennyiben úgy érzed, ez túl nagy feladat Számodra vagy csak sem időd, sem energiád ezzel küzdeni, írj nekem vagy hívj fel és segítek! A Te igényeidre, lehetőségeidre és céljaidra keresem meg a legjobb lehetőségeket és hasonlítom össze Neked, hogy dönteni tudj majd. Hasznos tanácsokért és ötletekért pedig látogasd meg blogomat!

 

Ha valamelyik fogalom nem egyértelmű Számodra, hívd bátran segítségül most Tudástáramat! Segítségként összehasonlítottam Neked az elérhető egészségbiztosításokat, valamint készítettem egy táblázatot, amiben Te is összehasonlíthatod a fontosabb szempontok alapján a kapott ajánlatokat. Ezeket Tudástáramból letöltheted hamarosan. Ha nem találod a választ a kéérdésedre, írj nekem!

 

Ha vállalkozó vagy, akkor mindenképp javaslom, nézd meg az adómentes juttatásokról szóló menüpontot valamint olvasd el blogomban a kapcsolódó cikkeket. Ezek alapján megközelítőleg teljes képet kaphatsz arról, hogy miért is jó Neked, mint vállalkozónak vagy cégvezetőnek, ha ilyen módon is gondoskodsz munkatársaidról. Megmutatom Neked, konkrét számokkal is, hogy mit nyerhetsz és mit veszíthetsz. Tanácsadásom során pedig megkeresem Neked azt a megoldást, amely ár-érték arányban a leginkább szolgálja az érdekeidet. Hívj fel!

Kapcsolódó témakörök:

Cziráki Móni pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás

biztosítás gyermekeidnek

biztonságot adj gyermekeidnek

Ha megtörténik a baj, már késő. Persze, ha tudom, hogy elesek, inkább leülök...

 

Csakhogy a gyerekek gyakran kiszámíthatatlanok tudnak lenni és pillanatok alatt megtörténik a baleset. Vagy az élet oszt rossz lapokat, Neked pedig így is nyerned kell.

 

Egészségbiztosításokból is vannak kimondottan gyerekeknek szólók, amik óriási segítséget nyújthatnak a bajban.

 

Milyen biztosítások vannak és miben nyújtanak segítséget? Ezeket foglalom itt össze, ebben a blokkban...

kockázati életbiztosítás

kockázati életbiztosítás

Tudod, hogyan nevezik sokan? "Ember Casco". Van benne igazság...

 

Amennyiben Te is úgy gondolod, hogy erre nincs kereted vagy csak felesleges pénzkidobás, ha nem történik semmi, állj meg ennél a menüpontnál. Mert mi van, ha igen?

Melyik fog jobban fájni: a havi néhány ezer forint kifizetése vagy az, ah kiesik a jövedelmed és utcára kerül, nyomorog a családod? 

 

Tudj meg többet mik a lehetőségeid és mi jellemzi ezeket a biztosításokat...

adómentes jutattások

adómentesen adható biztonság

Jól jöhetsz ki abból, ha Te is élsz az általuk kínált lehetőségekkel, három okból is.

 

Az egyik, hogy segítségükkel javul a munkaerővel kapcsolatos költségeid ár-érték aránya, vagyis ugyanakkora nettó juttatás kifizetése kulcsfontosságú munkatársaidnak Neked kevesebbe kerül.

 

Vannak olyanok is köztük, amiket magánemberként is fizetnél, miért ne használd ki adócsökkentő tételként.

 

Harmadrészt segítségedre lesznek a munkaerő megtartásban és sok más olyan dologban, amik áttételesen csökkentik a költségeidet. Nézd meg bővebben...

betöltés…
(you must be logged in to Facebook to see comments).