Hogyan igazodj el a bankszámlák és hitelek tengerében?...

Ha most rákérdeznék, azonnal tudnál pontos választ adni?

 

Tapasztalataim alapján az emberek többsége a banki termékekre és szolgáltatásokra csak szükséges rosszként tekint. Kifizetni egy csomó pénzt olyasmiért, amiért a másik fél látszólag nem tesz semmit, ráadásul mindezt muszájból...

 

Ha most megkérdezném, hogy mennyibe kerül a bankszámlád havonta, mennyi a számlavezetési díj, mennyit fizetsz egy átutalásért vagy mennyibe kerül Neked a folyószámla hiteled, kapásból meg tudnád mondani pontosan? Ha igen, gratulálok, mert a ritka kivételek közé tartozol. Általában azzal szembesülök, hogy beszélgető partnereim nagy részének fogalma sincs. Pedig rengeteg felelsleges pénzt fizethetsz ki ezekre! 

 

Hiszen, sokszor valóban nem tudod kikerülni a bankokat. Legalábbis, ha a munkáltatód csak átutalással hajlandó kifizetni a munkabéredet vagy esetleg hitelt szeretnél. De vállalkozóként is szinte kötelező a bankszámla. ezért nagyon nem mindegy, hogy mindez mennyibe kerül Neked...

 

Hogyan jöhetsz ki ebből a legjobban?

 

Amennyiben előre tervezed a kiadásaidat, szükséged van arra, hogy időnként felülvizsgált az általad igénybevett szolgáltatások díjait. Ez nem egyszerű dolog, hiszen sok bank van sokféle ajánlattal. Érdemes tanácsadó segítségét igénybe venned ehhez, aki olyasmire is felhívja a figyelmedet, amire nem is gondoltál. Ismeri a lehetőségeidet és az igényeid valamint bankolási szokásaid alapján összehangolja a bankszámláidat és hiteleidet, hogy megkeresse Neked a legjobb ár-érték arányú megoldást. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdéseid vannak, mert Te is reális problémának látod mindezt és úgy érzed segíteni tudok Neked, írj nekem vagy hívj fel!

Miról is van szó?

 

Ahhoz, hogy ki tudd választani a Számodra ideális számlacsomagot, egyrészt ismerned kell a saját bankolási szokásaidat és igényeidet, másrészt értened és ismerned kell a kapcsolódó kifejezések és paraméterek pontos jelentését is. Ha ez mind megvan, akkor sem lesz könnyű dolgod, hiszen óriási a kínálat és folyamatosan változik. Adhatnak némi támpontot az internetes kalkulátorok, de érdemes utána konkretizálni a feltételeket a bankban vagy a tanácsadóddal. 

Ha eddig mindez nem foglalkoztatott különösebben, milyen lehetőségeid vannak ezután? Attól függ, mik azok, amik Számodra fontosak és mekkora előnyhöz szeretnél jutni.

 

  • Megteheted, hogy nem teszel semmit, mert időpocsékolásnak tartod, hogy egy percet is eltölts ezzel - hidd el, eljön az a pont, amikor kiakadsz, hogy mennyit fizetsz a semmiért...
  • Mondhatod, hogy minek ehhez tanácsadó, egyedül is megoldod - biztos vagy benne, hogy a különböző ajánlatok paramétereinek összehasonlítgatásával akarod tölteni az időt a hobbid vagy a családod helyett?
  • Majd akkor foglalkozol ezzel a kérdéssel, ha látsz valahol egy csábító ajánlatot - szuper, talán valóban kiemelkedően jó ajánlat, amire akkor is elcsábulhatsz, ha addig is kevesebbet fizetsz vagy jobb szolgáltatást kapsz ugyanazért a pénzért...
  • Felkészülsz, tervezel és kiválasztjátok egy szakértő tanácsadó segítségével, aki több szolgáltató több ajánlata közül ki tudja megkeresni a Számodra legoptimálisabb terméket, rendszerként tekintve a pénzügyeidre, és felkészít az esetleges hátrányokra is.

Amennyiben már itt elakadtál és szívesebben olvasnál többet erről vagy konkrétabb kérdésed van, akkor töltsd ki pénzügyi témakörökkel kapcsolatos kérdőívemet! Ebben kérheted, hogy milyen témákban szeretnél információs leveleket kapni vagy milyen kérdéskörben kéred a segítségemet, és azt is jelezheted rajta, ha inkább egy személyes beszélgetés keretében folytatnád tovább.

Pénzügyi tanácsadásaim alkalmával kapott panaszáradat alapján pontosan tudom, mekkora plusz kiadást és felesleges mérgelődést tud okozni egy rosszul kiválasztott bankszámla vagy hitel. Dühöngtél már azon, hogy egy csomó pénzt levontak banki költségként vagy mennyire sokba került egy nagyobb összeg felvétele? Számolgattad már, hogy hányszorosát fizeted vissza a felvett összegnek? Ha igen, akkor azt hiszem, már nem kell meggyőzzelek Téged arról, hogy érdemes ezzel a témakörrel foglalkoznod. Az én feladatom az, hogy elgondolkoztassalak és segítsek eligazodni a lehetőségek tengerében.

 

Ebben a blokkban egyrészt bemutatom Neked a különböző bankszámla típusokat. Ezáltal felkészülhetsz és a szükséges információk birtokában dönthetsz arról, hogy akarsz-e foglalkozni ezekkel, mint költségcsökkentő lehetőséggel. Másrészt elmondom az egyes hitel fajtákban rejlő lehetőségeket illetve a jellemzőiket is, melyek segítségével akár hasznodra is válhatnak. Így optimalizálhatod a kiadásaidat. Fontosnak tartom ugyanis, hogy tisztában legyél azzal, mikor és milyen megoldást érdemes választanod.

 

Készen állsz a változtatásra, hogy megkíméld magad a további bosszankodástól és öröm legyen a bankolás?

 

VÁLASSZ FENT A MENÜPONTOK KÖZÜL VAGY GÖRGESS LEJJEBB ÉS KATTINTS A MEGFELELŐ GOMBRA!

 

Ha valamelyik fogalom nem egyértelmű Számodra, hívd bátran segítségül most Tudástáramat. Mivel oldalaim tartalmát magam készítem a bloggal együtt, lassabban haladok. Így elképzelhető, hogy még nincs fenn az az információ, amire szükséged van. Ha nem találod a választ, írj nekem!

Cziráki Móni pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás

bankszámlák

lakossági bankszámla

Milyen bankszámla típusok vannak, amikkel magán emberként vagy vállalkozóként találkozhatsz? Ebben a menüpontban ezeket rendszerezem Neked

 

Minden banknál különböző ajánlatokat találsz a különböző típusokhoz és azok kombinációihoz. Mások a feltételek és mások a kedvezmények.

 

Itt abban adok Neked segítséget, hogy a választásnál már csak a konkrét számokat kelljen összehasonlítanod, hiszen minden más jellemzővel és fogalommal tisztában vagy...

hitelek

hitelek - kölcsönök

Fontos szerepük van a hiteleknek, hiszen megkönnyíthetik az életedet, de akár tönkre is tehetnek.

 

Ismerd meg a különböző hitelfajtákat. Nézd meg milyen jellemzőik vannak, mire valók és hogyan érdemes jól használnod őket.

 

Elmondom azokat a szempontokat, amikre ha figyelsz, akkor nyugodtan beépítheted a hiteleket személyes pénzügyeid közé. A hitelek nem ördögtől valók, előnyösen is használhatod őket, vállalkozóként pedig sokszor a fejlődésedhez is szükségesek...

hasznos cikkek

etikus pénzügyek blogja

Blogomon ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked majd.

 

Vagyis a gondolataimat írom meg. Mindazt amiben hiszek és amit képviselek és tanítok. Ez vagyok én...

 

A banki világ szabályai és kínálata sokszor nehezen átlátható és vannak olyan fontos szempontok, amiket célszerű figyelembe venned a választásodnál. Ezekről is olvahatsz írásaimban...